Tema: Kako zmanjšati škodljive izpušne pline v cestnem prometu?
Kako zmanjšati škodljive izpušne pline v cestnem prometu?
Kako povečati trajnostno mobilnost!?
Človeštvo se že dolga desetletja duši v vse bolj ali manj škodljivih/strupenih izpušnih plinih raznih prevoznih sredstev, katerih število se z dneva v dan vsebolj povečuje in s tem pa se tudi povečuje količina izpustnih plinov!
Koliko plina izpusti en povprečni osebni avtomobil, vam posredujem nekaj podatkov:
Povprečni osebni avtomobil izpusti v enem obratu motorja- 100 do 200 litrov nepopolno izgorelih plinov in pri 2000 obratih/ min., je 200.000 litrov nepopolno izgorelih plinov in pri delovanju stroja ene ure, je- 200.000 x 60 min = 12.000.000 litrov = 12.000 kubičnih metrov raznih bolj ali manj strupenih plinov!
Koliko pa je v Sloveniji skupno dnevno število samo osebnih avtomobilov in koliko še ostalih tovornih vozil ki drvijo po vseh slovenskih cestah, bi to lažje podala statistika!
Menim da pravega krivca za škodljive pline iščemo na nepravem koncu, morda kar namenoma, saj se avtomobilske industrije, ki je obenem najmočnejši/ najbogatejši krivec- a brez avtomobilov več ne gre, nemogoče ustaviti, niti kaznovati, zato politika išče »grešnega kozla« v naravi in ne v slabi tehnologiji sodobnega časa, kjer je kapital tožilec in sodnik!
V današnji dobi, ko je zelo malo sposobnega tehničnega kadra, je možno človeštvo zavajati tako kot so to uspele razne vere v srednjem veku in še preje!
Že pred tridesetimi leti sem o tem močno razmišljal in tudi uspel izumiti Termorotacijski motor z notranjem izgorevanjem, ki je edinstven pravi rotacijski motor in ne kot Wanklov rotacijsko opletajoči, z prevelikem trenjem in slabim tesnjenjem, ima moj motor zaradi izbega mrtve točke ekscentra in zelo povišane delavne temperature, ne samo 50% izkoriščenost in s tem tudi 50% manjšo porabo goriva, temveč zaradi povišane temperature tudi popolno izgorevanje ter s tem tudi rešuje ekološki problem sodobnega časa!
Slovenija bi lahko bila, če bi tak ekološko/ ekonomski motor proizvajala, svetovno mnogo bolj prepoznavna, ko bi s tem rešila dva velika svetovna problema sedanjega časa!
V istem obdobju sem razmišljal tudi, kako naj bi človek s svojo močjo lažje potoval na običajnih krajših razdaljah s kolesom, ki naj bi z isto človekovo močjo in s pomočjo moje iznajdbe hitreje vozil ter se pri tem manj izmučil, sem izdelal načrt, ga patentiral z naslovom:
»DVOKOLO Z HIDRAULIČNEM PRENOSOM MOČI«
To kolo nima klasičnega in nerodnega verižnega pogona, temveč je videti le dve tanke cevke ki vodijo v pesto zadnjega pogonskega kolesa, kjer je nameščen specialni in izumljen hidromotorček, medtem ko kolesarju ni potrebno vrteti pedale, temveč lahko samo z nogami premočrtno potiska navzdol kot bi hodil po stopnicah!
Menim da sem s tema dvema izumoma bistveno rešil, ne samo problem zmanjšanja CO/2 in tudi problem prihranka 50% fosilnih goriv, temveč tudi povečati uporabnost, mobilnost in kreativnost na sploh!
Zelo razumljivo pa je, da so za razvoj teh izumov potrebna zajetna sredstva, ki jih kot povprečni Slovenec nikakor nisem sposoben financirati in ker bi od tega imela naj več koristi država, bi bilo za pričakovati, da naj bi tak razvoj tudi financirala država!
Menim da bi bilo produktivnejše tudi od raznih naravo varstvenikov, da bi podprli tak projekt, kot pa samo govoriti o naravovarstvenih problemih, medtem ko pa se konkretno ne prične nič reševati!
( Najboljši izumi so vedno ostajali le v predalih!)
Moj lep pozdrav vsem!
Kajster