Tema: Plan B za Slovenijo - Pobuda za trajnostni razvoj:
Plan B za Slovenijo
Pobuda za trajnostni razvoj:
V zvezi s problemom tekočih goriv- naftnih derivatov, katere naj bi, po prerokbah nekaterih avtorjev, skoraj presihala, se s tem nebi strinjal, že zaradi tega, ker so geologi za tovrstne raziskave odkrili nove še ogromne količine novih podzemnih in podmorskih zalog na severnem polu- Rusija, na področju Afganistana in še največ na področju morskega območja Argentine, ko gre tu resnično za velike količine naftnih polj!
Nasprotno pa menim, da kljub povečanih in novo odkritih naftnih zalog, bi sčasoma lahko le nastajalo pomanjkanje naftnih derivatov, že zaradi tega, ker je na svetu (Kitajska, obe Koreji, Tajvan in druge do sedaj še nerazvite države), vse več potrošnikov naftnih derivatov in tudi uporabnikov osebnih vozil, saj je ta prostor obremenjen z večino človeštva, bi bilo potrebno v tej smeri razmišljati, kako najti rešitev omenjenega problema!
Sam sem že pred desetletji o tem razmišljal, še posebej, ko sem opazil, da so batni motorji, ki temeljijo na ekscentričnem sistemu, da s svojo tako zvano zgornjo mrtvo točko ekscentra: GMT, izgubljajo večji del svoje termo energije, sem zato nekaj več kot 13 let izmišljal nešteto novih mehanizmov, dokler nisem izumil idealen mehanizem, ki je enostaven in z malo delov, lahko tudi znatno presega običajno delovno temperaturo, ima malo trenja in malo mazanja, je enostavne konstrukcije, so zato vzdrževanja enostavna, ko je medtem bistvo prednosti novega motorja ki po izračunih, dokazuje najmanj 60% izkoristek, ko pa so sodobni motorji sedaj dosegli le 25% izkoristka porabljene energije, medtem pa ima tudi zaradi znatno povišane delovne temperature motorja, popolno izgorevanje, je zato bolj prijazen do okolja!
Skratka: novi motor bi uporabnikom prihranil 50% goriva, naravo pa nebi onesnaževal z neizgoreli plini, a obenem, tudi zaradi svoje nove konstrukcije deluje na vsa tekoča in plinska goriva brez posebnih nastavitev za drugačna goriva!
Novi motor z imenom: »Termorotacijski motor na vsa tekoča goriva«, je patentiran in je prejel že številna odlikovanja in nagrade, vendar do danes se še nikomur ni zazdelo da bi to bila odlična naložba in proizvod za ves svetovni trg!
Menim, da razna predavanja o energetski in ekološki krizi, niso resno namenjena k rešitvam problema, ker če bi to bila, bi namesto tarnanja o ekološko energetski krizi, država in z njo vsi odgovorni, raje pozivali k rešitvi problemov in nudili vso pomoč za izume in inovacije, ki rešujejo tako velike probleme, vendar se do danes to še ni zgodilo, ker če že država nameni neki denar, ga podeli inštitucijam in ne izumom, kateri se naj bi s tem denarjem razvijali in s tem ustvarili obenem, še tisoče novih delovnih mest!
Takšno je moje razmišljanje, ki temelji na 50 letnim izumiteljskimi izkušnjami, kot enega najbolj znanih izumiteljev na področju nekdanje Jugoslavije!
Zahvaljujem se vam za vaše razumevanje in vas obenem lepo pozdravljam!
kajster