1

Tema: zakaj bežijo brežiški zdravniki v nm?

takole. razmišljam o zaposlitvi v brežiški bolnišnici. kolebam predvsem iz enega razloga. slišala sem, da je bolnišnica tako ali tako v slabem stanju, zastarela. možnosti nabora izkušenj slabše kot drugje, ker bežijo iz brežiške bolnišnice tako zdravniki kot tudi pacienti. v novo mesto. sama sem iz posavske regije, ta regija je moj dom. nanjo sem navezana. a vendar me zanima...

zakaj so pred leti zdravniki kot zajci iz grma bežali v nm? se je kaj takega zgodilo? interni nesporazumi?

škoda se mi zdi, ker se mi zdi, da v tem če je beg zdravnikov posledica bega pacientov ali obratno ne more doreči. a če bolniki bežite v nm, si bi tudi jaz kot zdravnica v brežicah verjetno pridobila manj izkušenj, zaradi katerih bi posledično nekoč mogoče opravljala svoje delo za kak procent slabše. posledično se bi o meni izoblikovalo slabo mnenje. in smo spet na začetku. slabi zdravniki-->beg pacientov.

kolebam kaj storiti. se mi splača se zaposliti v brežiški bolnišnici, ali raje novomeški... v brežicah se trudijo pritegniti kadre, v novomesški jim pa po domače povedano dol visi, a ne...

vaša mnenja?

2

Re: zakaj bežijo brežiški zdravniki v nm?

Mogoče je pa razlog v vodenju bolnišnice. Glede na to, da so si za časa prejšnje vlade, nekateri "omrsili brkove"... Le čevlje sodi naj kopitar...

3

Riba smrdi pri glavi, pravijo...
Ta zadnja riba še posebej!

1. dejstvo je, da naši (doma v Posavju) zdravniki, ki so specializirali v brežiški bolnišnici, odhajajo

2. dejstvo je, da  se vsaka politična garnitura vsaka 4 leta spravi z ministrom za zdravje na brežiško bolnico in jo želi zapreti

3. Tisti, ki so res lojalni Posavju, so šli na svoje, in imajo koncesije

4. uprava  sama z pogodbo pošilja paciente v Novo mesto, torej (vsi) pacienti ne samovoljno

5. Marsikaj bi bilo potebno postoriti na medicinski opremi bolnice, aparaturah in izbraževanju, ne pa, d a se prav na tem največ "špara"

6. Osebje je strokovno, a večinoma "začetniki", ki  tukaj shodijo in "odidejo" tam, kjder je njihovo delo cenjeno (ne precenjeno), ker ne vidijo prihodnosti v kolektivu, vodenje bolnice, opremi, i.t.d...

7. Marsikaj pa naredijo medsebojni odnosi, jsano, zdravnik bo  vedno dobil službo...čistilka pa težko....pa še veze svoje delajo...

LP, Gost 45

smile

4

glede pritegovanja kadrov sem imela v mislih predvsem razpisovanje kadrovskih štipendij. posavska regija jih npr razpisuje, ker ve, da kader rad odhaja, novomeški pa rahlo dol visi, ker vedo, da bi tudi posavski zdravniki raje delal v nm...

1.gost45 - zakaj odhajajo? odhajajo tudi sedaj še, ali so odhajali bolj pred leti?

2.dvomim, da jim bi nekoč uspelo dejansko zapreti bolnišnico. bolnišnica je pomembna tudi za našo regijo.
kolikor jaz vem, jo v prihodnosti nameravajo celo razširiti.

3.žal na svoje s koncesijo ne more iti vsak, sploh pa ne ko si na začetku tega poklica kot sem npr jaz:-)

4.tega nisem vedela:-S katera uprava?

5.s tem se 100%strinjam. to je pomembno tako za zdravnike, da lahko kvalitetno opravijo delo, kot tudi za vas paciente, da se vam postavi ustrezna in pravilna diagnoza v čimkrajšem času, z ustreznim zdravljenjem seveda.

mene skrbi predvsem to, da v brežicah nebi dobila dovolj delovnih izkušenj, da niso dovolj strokovni. slišala sem namreč, da je napak kar veliko in da kar veliko ljudi zašuštrajo. tole me še najbolj skrbi.

5

Draga bodoča zdravnica,
najbolje je,da si sama ustvariš mnenje in ne poslušaj drugih.Da pa zdravniki odhajajo iz brežiške bolnišnice,pa ni nič novega.V istem času,kot iz Brežic ,so nekateri odšli iz NM. Pa preveri.Nobene "galame"niso delali,tako kot tisti,ki so odšli iz Brežic.Odhajajo pa zato,ker pač nekaj ni po njihovo,se "namrdnejo",pa mislijo,da bodo drugi za njimi jokal. Vsak je nadomestljiv...

6

V Brežicah pripravljeni na pandemijo - 29.9.2009

Posavje - Brežice, Krško, Kostanjevica na Krki, Sevnica, Radeče, Bistrica ob Sotli

7

Vsak je nadomestljiv...

HA? Tudi mi bolniki? Če zaupam dohterju, ta se je iz NM premaknil npr. v MB, bom torej "moral" k njem v MB.. Po tej logiki ja..:rolleyes:

8

Ne,ni ti potrebno iti za zdravnikom v drugi kraj,če tega sam ne želiš. Lahko te pogleda in pozdravi drugi zdravnik,kateri se lahko izkaže , da pa je mogoče še boljši,kot tisti prejšnji.

9

Lahko te pogleda in pozdravi drugi zdravnik,kateri se lahko izkaže , da pa je mogoče še boljši,kot tisti prejšnji.

Če se človek navadi na svojega zdravnika, ga je potem težko spremeniti. Ali se motim?