Tema: zakaj bežijo brežiški zdravniki v nm?
takole. razmišljam o zaposlitvi v brežiški bolnišnici. kolebam predvsem iz enega razloga. slišala sem, da je bolnišnica tako ali tako v slabem stanju, zastarela. možnosti nabora izkušenj slabše kot drugje, ker bežijo iz brežiške bolnišnice tako zdravniki kot tudi pacienti. v novo mesto. sama sem iz posavske regije, ta regija je moj dom. nanjo sem navezana. a vendar me zanima...
zakaj so pred leti zdravniki kot zajci iz grma bežali v nm? se je kaj takega zgodilo? interni nesporazumi?
škoda se mi zdi, ker se mi zdi, da v tem če je beg zdravnikov posledica bega pacientov ali obratno ne more doreči. a če bolniki bežite v nm, si bi tudi jaz kot zdravnica v brežicah verjetno pridobila manj izkušenj, zaradi katerih bi posledično nekoč mogoče opravljala svoje delo za kak procent slabše. posledično se bi o meni izoblikovalo slabo mnenje. in smo spet na začetku. slabi zdravniki-->beg pacientov.
kolebam kaj storiti. se mi splača se zaposliti v brežiški bolnišnici, ali raje novomeški... v brežicah se trudijo pritegniti kadre, v novomesški jim pa po domače povedano dol visi, a ne...
vaša mnenja?