26

Re: Obnova ŠRC Brestanica do 2010

krčan napisal:

Občina Krško ima preko 25.000 prebivalcev, od tega mesto Krško okoli 8.000.

Sej sem vedel, da je zadaj matematika in to kar si zapisal ima smisla ...

27

To, da so na seji govoril tud o bazenu, za kterga so mimgrede zdej napravl korak nazaj, je le pesek v oči in megla v krško kotlino.

Že zbiram ljudi za ustanovitev Atletskega kluba Senovo. A uganete častnega predsednika?

28

Lahko, da bojo še novo krško knjižnjico zgradil v Koprivnici. roll

29

ja sam neki bi povedu, da dokler bojo taki nesposobneži vodl Pk Celulozar je prav,da se ne gradi nič !!!    Sam poglejte kam so v zadnjih 8. letih prpelal ta klub !!! bazena ni po mojem zato,ker majo tako vodstvo !!!  Lilegov memorial so spravl v čatež (največja sramota za klub pod takšnim vodstvom!) Klub je začel tonit takoj,ko so začel taki nesposobneži,ki nimajo pojma o plavanju (razen trenerja) vodit politiko kluba. bazen majo samo za zgovor(ko so prevzel funkcije so mel bazen kot se šika in rezultatsko zapuščino)! Zdaj pa se skrivajo za rezultatim v mlajših selekcijah-čestitam plavalcem! Naj pokažejo rezultate v članskih kategorijah v času,ko so prevzel funkcije!

30

Bivši plavalec napisal:

ja sam neki bi povedu, da dokler bojo taki nesposobneži vodl Pk Celulozar je prav,da se ne gradi nič !!!    Sam poglejte kam so v zadnjih 8. letih prpelal ta klub !!! bazena ni po mojem zato,ker majo tako vodstvo !!!  Lilegov memorial so spravl v čatež (največja sramota za klub pod takšnim vodstvom!) Klub je začel tonit takoj,ko so začel taki nesposobneži,ki nimajo pojma o plavanju (razen trenerja) vodit politiko kluba. bazen majo samo za zgovor(ko so prevzel funkcije so mel bazen kot se šika in rezultatsko zapuščino)! Zdaj pa se skrivajo za rezultatim v mlajših selekcijah-čestitam plavalcem! Naj pokažejo rezultate v članskih kategorijah v času,ko so prevzel funkcije!

Ti nimaš pravice napisat v imenu bivši plavalec ampak sramota krškega kluba. Pred koliko leti si bil v klubu?? Da te ni sram tako govorit čez vodstvo ampak bi se jim lahko samo klanjal.  A sploh veš zakaj je Lilegov memorial v Čatežkih?? KER V KRŠKEM NI BAZENA TI K*****. Bazen kot se šika so mel ne? Mel smo res bazen ki je nam ustrezal ker drugega pač nismo imel. Kdo je bil pa lastnik tega bazena?? Aja točno občina ki ni hotela plačati 39000€ za bazen. SRAMOTA!!! Men zdj sam ni jasn kje si ti bil zadnja leta ker mam občutek da te ni bilo niti blizu Krškega ali pa ti je nekdo spral možgane. Kako za vraga nej pokažejo rezultate če ni pogojev sam to mi povej. Tko da bot rajši tiho kot pa da take bedarije pišeš.

31

zdej se pa točno vidi da si iz UO Kluba, ker nimaš pojma u plavanju !!!
zakaj ne trenirate v Brestanici,bi blo zastonj razen stroški prevoza ampak gospodje so se odločl,da bojo treniral v čatežu z namenom,da javnosti jamrajo kolko majo stroškov zaradi tega ker župan ne naredi bazena !!!
raje bi gledal malo na zdravje otrok,in jih ne bi trenirali v Čatežu,ker 100% voda ni dobra za zdravje ( preveč klorirana+prevroča za tekmovalni trening, vem iz lastnih izkušenj!!!).
Z največjim srcem privoščim otrokom,da plavajo v krškem bazenu,vendar dokler bo imel Klub takšno vodstvo mislim,da to ne bo možno.
PREDLOG: NAMESTO DA JAMRATE ZA BAZENOM,SKLIČITE UO KLUBA IN ZAČNITE TRENIRATI V BRESTANICI !!!
PA ŠE NEKAJ: KOLIKO VAS JE V UO KLUBA, KI IMATE LASTNE ISKUŠNJE S TRENINGI PLAVANJA ( RAZEN SPONZORJA ) ?

32

POZABU SEM ŠE TO NAPISAT:  KAR SE TIČE LILEGOVEGA MEMORIALA, BI BIL BREZ PROBLEMA LAHKO V BRESTANICI IN NE V ČATEŽU !!!

PA ŠE KAJ STE NAREDILI:  V ZADNJIH LETIH STE PRIPELJALI KLUB TAKO DALEČ,DA SO VAM PLAVALCI BEŽALI IN TEKMOVALI ISTOČASTNO ZA DVA KLUBA , KAR SE TO PREJ V DOLGI TRADICIJI KLUBA NI NIKOLI ZGODILO !!!

33

še en ex plavalec napisal:

zdej se pa točno vidi da si iz UO Kluba, ker nimaš pojma u plavanju !!!
zakaj ne trenirate v Brestanici,bi blo zastonj razen stroški prevoza ampak gospodje so se odločl,da bojo treniral v čatežu z namenom,da javnosti jamrajo kolko majo stroškov zaradi tega ker župan ne naredi bazena !!!
raje bi gledal malo na zdravje otrok,in jih ne bi trenirali v Čatežu,ker 100% voda ni dobra za zdravje ( preveč klorirana+prevroča za tekmovalni trening, vem iz lastnih izkušenj!!!).
Z največjim srcem privoščim otrokom,da plavajo v krškem bazenu,vendar dokler bo imel Klub takšno vodstvo mislim,da to ne bo možno.
PREDLOG: NAMESTO DA JAMRATE ZA BAZENOM,SKLIČITE UO KLUBA IN ZAČNITE TRENIRATI V BRESTANICI !!!
PA ŠE NEKAJ: KOLIKO VAS JE V UO KLUBA, KI IMATE LASTNE ISKUŠNJE S TRENINGI PLAVANJA ( RAZEN SPONZORJA ) ?

Joj zdj si ga pa zasral. Spet.:cool: Nisem iz upravnega odbora in sploh ne vem od kod ti ideja da sem v UO. Navedeni podatki ki sem jih omenil so bili plasirani v javnosti tako da ne vem po čem si sklepal da sem iz UO. Zakaj nismo trenirali v Brestanici? Iz lastnih plavalnih izkušenj ti povem da tam ni mogoče plavat ker če je padal dež je bila voda premrzla. Sej ne rečem da je bilo v Čateških vedno tako kot treba je bilo pa veliko boljše. Če si pa ti tako pameten me pa čudi zakaj te ni v UO. Kar se pa tiče bežanja je pa samo en plavalec "zbežal" iz kluba in to je Rok Kerin. Ostali niso bežali ampak so zaradi študija plavali v drugih klubih. Če si ti za mene sumil da sem iz UO te pa jst sumim da če si res plaval se ti je nekdo zameril in tukaj iskazuješ frustracije. Smešno in žalostno obenem big_smile  Raje stopi v kontakt z vodilnimi v klubu in jih razsvetli s svojimi predlogi wink

34

ja sramota,da morajo starši obetavnih mladih plavalcev za ogled svojega otroka,ki tekmuje na Lilegu v čatežkih,plačati vstopnino, KAR PREJ NIKOLI NI BILO TREBA, IN TUDI NE BI BILO TREBA,ČE BI TEKMOVALI V BRESTANICI !!!

35

Bivši plavalec napisal:

ja sam neki bi povedu, da dokler bojo taki nesposobneži vodl Pk Celulozar je prav,da se ne gradi nič !!!

Verjetno bo tudi nekaj resnice v slabem vodenju. Sicer ne poznam razmer ampak, če neko podjetje ostane brez prostorov za delo je krivo vodstvo. Je pa tudi res, da bi pri teh krških (slovenskih) kuhinjah obstoječi bazen še danes deloval oz. bi stal novi le, če bi bil bil predsednik kluba župan ali pa bi njegovi otroci plavali.
Jst nisem ex plavalec, sicer neki malega znam plavati. Samo, ko vso to kolobosijo gledam z distance, je res skarajno žalostno, da se to ne uredi.

36

na Kerina sploh nism pomislu, ampak na plavalce,ki so šli na priprave v koper lansko leti ,ki jih je financiral plavalni klub in med pripravami tekmovali na tekmi za triatlon klub !
Se ti zdi to normalno ?:(
Če si plavala/l potem veš da tut u celulozi nismo mel dostkrat tople vode pa smo plaval trening 5km kravl al pa sam šprinte !
jst nism nč zafrostriran ampak sam hočem da nej nehajo srat s takim načinom !!!

37

vsem plavalcem, neplavalcem, ex-plavalcem, UO, županom, njih otrokov, etc. etc. etc.

debata okoli zgodovine je preteklost. Žal smo jo vsi pošteno plačali. Plačali s tem, da nimamo bazena.

Pa nej vam bo že jasno, da se ne gre zaradi profesionalnega plavanja. Gre se zaradi standarda ljudi in okolja.

IN LJUDJE POTREBUJEMO BAZEN. Pa ne prepirajte se več kdo je za kej kriv, k nima smisla. Ampak res ne.

38

janko napisal:

vsem plavalcem, neplavalcem, ex-plavalcem, UO, županom, njih otrokov, etc. etc. etc.

debata okoli zgodovine je preteklost. Žal smo jo vsi pošteno plačali. Plačali s tem, da nimamo bazena.

Pa nej vam bo že jasno, da se ne gre zaradi profesionalnega plavanja. Gre se zaradi standarda ljudi in okolja.

IN LJUDJE POTREBUJEMO BAZEN. Pa ne prepirajte se več kdo je za kej kriv, k nima smisla. Ampak res ne.

janko bravo, to sm jest hotu povedat !!!
bolše da se krčani kopamo skoraj zastonj v novem bazenu v brestanici kot v dragih čateških !

39

janko napisal:

janko bravo, to sm jest hotu povedat !!!
bolše da se krčani kopamo skoraj zastonj v novem bazenu v brestanici kot v dragih čateških !

HA HA! Skoraj zastonj v novem bazenu mi deluje na včerajšnjo pogruntavščino Dušana Vodlana, da bo vstop na plesno prireditev za Posavce brezplačen. Bomo tudi v Brestanico hodili z osebno izkaznico in kdor ne bo iz Brestanice, Koprivnice, Senovega, bo moral plačat? halo?

In ja. Zagovarjam obnovo Brestanice. Ampak ob predpogoju, da so ustvarjeni vsi pogoji za napredek projekta BAZEN KRŠKO. TO PA NI!!!! In če je kdu spremlu predstavitev projektov na občini, so tam o bazenu sam mal zamahnli z roko...

SRAM JIH NAJ BO!!!!

40

na Kerina sploh nism pomislu, ampak na plavalce,ki so šli na priprave v koper lansko leti ,ki jih je financiral plavalni klub in med pripravami tekmovali na tekmi za triatlon klub !
Se ti zdi to normalno ?:(
Če si plavala/l potem veš da tut u celulozi nismo mel dostkrat tople vode pa smo plaval trening 5km kravl al pa sam šprinte !
jst nism nč zafrostriran ampak sam hočem da nej nehajo srat s takim načinom !!!

Aha ti misliš na triatlon klub. No tuki je pol že čist druga zgodba. Kar se tega tiče ni imelo vodstvo nič pri tem. To so dotični osebki ki se ukvarjajo s triatlonom zasral na celi črti. Sej je blo velik govora okol tega ker je do tega prišlo na zlo neprijeten način. Prej niso nč povedal pol so pa kr rekl da bojo oni šli na tekmo. Ampak temu jst ne bi reku bežanje ampak izkoriščevalnost našega kluba. Sej vem da tut v celulozi ni bilo vedno tople vode ampak ta ni bila pogojena z vremenom ampak z delovenjem sam tovarne, v Brestanici je pa ogrevanje na sonce. Drgač pa vidim da si ti kr fino seznanjen s tem za triatlon tko da me prov zanima od kod veš za to smile Da nisi ti mogoče v UO?  cool

41

To so dotični osebki ki se ukvarjajo s triatlonom zasral na celi črti.

Zdej so pa tudi oni primorani trenirat na Čatežu.

Sanacija bazena v Brestanici ne rešuje vseh problemov, kot so to predvideli ustvarjalci tega dokumenta, ki so ga potem svetniki sprejel. Somo dinarjev bomo vrgli stran, da se bodo našli otroci pozimi zopet stiskali kot sardine v Leskovcu in Krškem.

Gradbeni odbor bo pa ta čas še kar naprej in naprej preučeval "študijo možnih variant".

NE VERJAMETE? BOSTE VIDELI mad

42

Somo dinarjev bomo vrgli stran, da se bodo našli otroci pozimi zopet stiskali kot sardine v Leskovcu in Krškem.

Sem se pelal mimo igrišča v Senušah, pa me zanima kak to da še tistga placa tam niso porihtal??

43

Ljubitelji plavanja takšni in drugačni!
Situacija z gradnjo bazena v Krškem se je očitno zelo zakomplicirala, zato sem mnenja,da se obnovi bazen v Brestanici. Vendar bazen bi moral bit pokrit pa čeprav bi zato uporabili sredstva,ki so bila-bodo namenjena za Krški bazen. Le tako bi v nekem doglednem času prišli do možnosti treningov oz. rekreacije. Torej čas izgradnje je veliko bolj pomemben kot pa sama lokacija. Razdalja med Krškim in Brestanico pa je zanemarljiva. Odgovornim predlagam, da razmišljajo v tej smeri in naredijo miselni preskok, da bodo stvari hitreje stekle.

44

grunf napisal:
Winkler napisal:

Ljudje izgubljajo razsodnost. Z denarjem se igrajo kot z monopoly listki. Malo tu, malo tam.

Popolnoma se strinjam s tabo, da Brestanica potrebuje prenovo. Sploh pa se podpišem pod zgornji stavek.

Nekdo mi je omenil, da so nekje na Koroškem za 1,5 mio EUR zgradili cel kopališki center. Pa sem našel link, kjer je malo opisano link do investicije na Ravnah.
Nima smisla izgubljati besed o razsipavanju denarja. Če pa že bodo rihtali bazen v Brestanici, naj rešijo še tisto pot mimo šole, ki naj bi šla baje za bazenom na križišče pri Tespacku.

Če bi dali saramatiju ali podobnim 1,8 mio Eur, naredi dva pokrita bazena. big_smile

Tako je!
končno pametna izjava. Samo zaradi teh komentarjev ki jih puščamo tu, se plan ne bo nič spremenil.
Sam prihajam iz brestanice in podpiram obnovo, toda ne v takšnih ogromnih številkah! bi bilo potrebno še več stvari na urediti v brestanici kot pa le bazen.
Samo eno mejčkeno stvar bi poudaril cesta pri podlipi (križišče) in pa cesta pri odcepu za elektrarno...mislim, je to podobno cesti? počutim se kot da se peljem na Veternik - preden so asfaltirali!
Samo majhna pripomba kam bi lahko šlo par tistih tisočakov namesto v bazen!

45

oče mlade plavalke napisal:

Ljubitelji plavanja takšni in drugačni!
Situacija z gradnjo bazena v Krškem se je očitno zelo zakomplicirala, zato sem mnenja,da se obnovi bazen v Brestanici. Vendar bazen bi moral bit pokrit pa čeprav bi zato uporabili sredstva,ki so bila-bodo namenjena za Krški bazen. Le tako bi v nekem doglednem času prišli do možnosti treningov oz. rekreacije. Torej čas izgradnje je veliko bolj pomemben kot pa sama lokacija. Razdalja med Krškim in Brestanico pa je zanemarljiva. Odgovornim predlagam, da razmišljajo v tej smeri in naredijo miselni preskok, da bodo stvari hitreje stekle.

"Situacija z gradnjo bazena v Krškem se je očitno zelo zakomplicirala, zato sem mnenja,da se obnovi bazen v Brestanici. "

OBNOVA BRESTANICE NE SME BITI IZGOVOR, DA BAZENA V KRŠKEM NE BO!!!!!!!!!!!

S takšnim razmišljanjem lahko potem takoj opustimo načrte o "plavalnem opismenjevanju", kot je zapisano v dokumentu. In ni problem obnova Brestanice. Problem je, da so odpovedali ljudje, ki jim je bila (tudi kot poklicna zaposlitev!!!) dodeljena skrb za izvedbo projekta.

Če nekega cilja v (vsaki normalni) firmi ne izpolneš, dobiš delavsko knjižco (no, nč več, ker je vse elektronsko). Da bi kdo potegnil odgovornost pod zavoženim projektom (OBLJUBA JE JUNIJ 2010), je žal le narobno razmišljanje.

ŽAL sad sad sad sad

46

ker nekoliko poznam zadeve, samo par pripomb na povedano:

- star bazen v krškem ni bil v lasti občine, ampak papirnice - občina je imela možnost nakupa a je bilo 40.000 eur prevelik zalogaj

- voda v brestanici ima ponavadi nekje med 22 - 24 stopinj in rad bi videl tiste, ki trdijo, da lahko otroci ( 6 - 13 let večina )v takšnem mrazu opravijo normalne treninge - kdor pa vseeno misli, da lahko, ga izzivam: na en tak lep deževen dan konec junija pojdi v vodo in bodi notri uro in pol. Če zdržiš, častim platojček pira + zdravila za sečila in ledvice

- bazen v brestanici obratuje največ 45 dni na sezono, pol tega je v avgustu, ko je plavalne tekmovalne sezone konec, čateški olimpijski bazen je v funkciji od konca aprila do srede oktobra, voda ima 27-28 stopinj in je klorirana v skladu z normativi, saj drugače sploh ne moreš obratovati - inšpekcija te zapre v trenutku

- tekma v brestanici ni možna, saj v začetku junija v bazenu sploh še ni vode, poleg tega ni narisanih smernih črt, ni prog, ki ločujejo plavalce, ni štartnih blokov + že znano, ni ogrevanja vode. Pride torej na lilega ( začetek junija, dež zadnja 3 leta )500 otrok starih 7 - 13 let in tekmuje v vodi 20 stopinj. Najbrž! Predlani so odpovedali miting na iliriji, ker je bila voda 22. Mankoč torej na svoji tekmi ni želel nastopiti tistih 50 sekund zaradi premrzle vode, krški desetletniki bodo pa plavali treninge, ker se ne bomo šli gospode

- plavalci, ki končajo srednjo šolo gredo ponavadi študirat v LJ.ali MB. Ni ga kluba v teh dveh krajih, ki bi dovolil treniranje pri njih in plavanje za drug klub ( preverjeno!) Torej uspešnih članov tudi v bodoče ni pričakovati

- nekateri plavalci so tudi člani triatlon, nogometnega, rokometnega, gimnastičnega in še kakšnega kluba. Ne vidim nobenega problema, če nastopajo tudi za njih. In ni res, da je bil primer s triatlonci prvi - lahko naštejem vsaj dvajset drugih, ki jih poznam s podobno zgodbo. Recimo Robi Berič, zdaj nogometaš Interbloka je kar nekajkrat nastopil na državnem plavalnem prvenstvu, ker je treniral oboje. Tudi rokometašev je malo morje bivših plavalcev skozi zgodovino, tak da res ne vidim problema v tem, da nastopaš za dva ali več klubov. Za mularijo je itak najbolje, če so čimbolj vsestranski dokler se ne odločijo za en šport

- s selitvijo enega kluba pa imamo v krški občini že izkušnjo: košarkarski klub podbočje so na silo spravili v krško, rezultat pa mislim da je vsem poznan

47

Spoštovani!
Ime mi je Jože in sem že tretji mandat član UO PK Celulozar Krško. Šele v ponedeljek 25. 5. 2009 so me obvestili, da so zanimivi prispevki o delovanju PK Celulozar Krško in izgradnji ali sanaciji bazenov  v forumu na portalu E-Posavje. Ne želim komentirati posameznih razmišljanj, bi pa želel pojasniti nekaj dejstev.
-    Jedro članov današnjega UO PK Celulozar Krško je bilo prvič izvoljeno  pred 6-imi leti Takrat je bilo v klubu 35 plavalcev. Danes jih je več kot 3-krat toliko. Volitve  v organe PK Celulozar Krško so v skladu s statutom vsaki dve leti.
-    PK Celulozar Krško ni nikoli izbiral niti izbral lokacije za novi nadomestni bazen v Krškem
-    PK Celulozar Krško ni nikoli nasprotoval sanaciji bazena v Brestanici. Plavalkam in plavalcem je najpomembneje, da lahko plavajo v bazenu. Člani PK Celulozar smo navajeni skromnosti, zato smo proti razmetavanju javnega denarja.
-    Vse dejavnosti in obljube v zvezi z novim nadomestnim bazenom v Krškem so izvajale strokovne službe Občine Krško in župan Franc Bogovič.
-    Največjima kritikoma delovanja PK Celulozarja na forumu gospe Zorici in gospodu Andreju priporočam, da se dobro pogledata v ogledalu. Lahko me pokličeta tudi na mobilni telefon  ali sporočita svoje mnenje po E-pošti.
-    Vsa dejstva o bazenih so na strani: www.plavalniklub-celulozar.si
Lep pozdrav vsem pravim ljubiteljem plavanja v Posavju.
Jože J.
(Tekst je moje osebno mnenje in ni mnenje organov PK Celulozar Krško)

48

Ob tem je zanimiva spletna zgodovina (k sreči vse ostaja v iskalnikih):

Na prednovoletnem srečanju jih je pozdravila predsednica kluba Vilma Jan Špiler, ki je ob pohvali za dobro delo v iztekajočem se letu in dobrih željah za prihodnje ponovila skupno željo, da bi se leto 2008 v zgodovino zapisalo kot leto začetka izgradnje novega pokritega bazena v Krškem. Krški občinski svet je v namreč v novembru soglasno sprejel sklep o izgradnji  novega pokritega olimpijskega bazena.

Klub je plavalce nagradil s predstavo čarodeja, pokrovitelj kluba pa z novimi klubskimi majicami. Srečanja se je udeležila tudi podžupanja občine Krško Ana Nuša Somrak.

Občina Krško je uspešno kandidirala tudi na razpisih za pridobitev evropskih in državnih sredstev. Uspela je pri sofinanciranju projektov, kot so bazen Krško,.....

...še obsežnejši pa je projekt izgradnje novega bazena olimpijskih dimenzij 50x25 metrov v pokriti izvedbi na lokaciji južno od krškega stadiona. Tudi ta projekta so svetniki potrdili.

Škoda. Odgovornosti pa ne bo nihče prevzel. Narod si bo pisal sodbo sam.

49

Se bom še enkrat ponovil. Bodo volitve in takrat ne pozabite kaj je kdo delal ali govoril, da bo delal, pa žal ni.

50

jože napisal:

Spoštovani!
Ime mi je Jože in sem že tretji mandat član UO PK Celulozar Krško.
-
    PK Celulozar Krško ni nikoli izbiral niti izbral lokacije za novi nadomestni bazen v Krškem
-    PK Celulozar Krško ni nikoli nasprotoval sanaciji bazena v Brestanici. Plavalkam in plavalcem je najpomembneje, da lahko plavajo v bazenu. Člani PK Celulozar smo navajeni skromnosti, zato smo proti razmetavanju javnega denarja.
Krško)

g. JOŽE !!!

Lahko te je sram,da pišeš neresnice !!!

2 ali tri leta nazaj na skupščini UO Kluba, je bilo predlagano s strani nekaj udeležencev skupščine,da je bolje, da se zaenkrat odločite za sanacijo Brestaniškega bazena, točno zaradi tega kar se dogaja danes z izgradnjo novega bazena v krškem !!!
Med glavnimi proti sanaciji brestanice ste bili čisto vsi !!!

Tako, da prosim ne GLUMITE  !!!