A je tema o prometni ureditvi, ali o trgu?
Po mojem mnenju, je obnova trga nekako takšna. Načrt je naredil nekdo, ki sploh tam ne živi, o projektu so se odločal stari svetniki, ker od mladih glas ne šteje, ker niso iz jla, menda... (sam to res, kdor spremlja, ve kakšne so seje) Pa gremo v načrt. Stare stavbe v krškem so kulturna dediščina, kot recimo bonova stara hiša, mura, nove hiše pa so take montažne, varijanta starega upokojenskega doma, no, tak zgledajo po parih letih. Kako je možno in ali tes hočemo takih montažnih stvari v krškem, ki bodo čez pet let k smeti? A mora bit res vse na trgu postavljeno v enem dnevu? Plehnata streha za senco, več kot 10 koritov, za različne stvari, seveda pravokotnih, estetsko zamaknjeno, od pločnika proti trgu? 5x jarek obrnjen kontra smetnjaka, ki se bo uporabljal za? Trg je kraj, kjer se povezujejo vse ceste nekega mesta, glavna točka, zbirališče. Kaj imamo pa mi? Če greš v šolo, greš čez banko, Na drugo stran je parkirišče in bloki, pa pravzaprav slepa ulica, drugih smeri pa ni. Kdo se spomne dzmp- jevih koncertu na trgu? Zakaj jih ne sme bit? Ker uničujejo ploščice, isto k skejtrji. Za nov let je pa vse dovoljen, bekica s štikli ne bo obdrajsala nč!
To, je dame in gospodje kulturni šok. Med tri zgodovinske stavbe je postavljen največji montažni park v Sloveniji. Pred kakim mesecem mi je gospod iz primorske, arhitekt hotela banke in kulturca razlagal, kako mu je blo hudo za dvema senikoma, ki sta tu stala, da je cel mesec zbiral pogum, da jih da podreti, a naša občina do gospodove zapuščine nam, ni tuhtala niti sekunde.
Raj bi star upokojenski rešval, preden pade kerem na glavo. Leži le 150 metrov od glavnega, sodobnega trga.