1

Tema: Obnova Trga Matije Gubca

Pozdravljeni!
Vse lepo in prav, da se obnovi trg Matije Gubca. Moje mnenje je, da nujno potrebujemo PARKIRNA MESTA  (pošta, LJ Banka, ...)  in NE  počivališče z  zelenico in prostor za prireditve (če so te dobre, udeležencev ne moti, če so na parkirišču).
Smo posamezniki, ki nas ni malo, kateri se vsak delovni dan gužvamo na minimalnem parkirišču pred pošto.  Vem, da je veliko parkrišče nad banko, vendar je veliko, veliko stopnic , ki so za nas, ki komaj čakajo da pridemo po službi domov na kosilo,.... lahko velik napor,....
lp

2

Re: Obnova Trga Matije Gubca

Bravo, se strinjam !
Sramota za mesto, da ko se končno lotijo česa narediti, da gledajo le na kulturo - verjemite, zelo malo kulture je v meni, ko vsak dan iščem parkirni prostor pred to ubogo pošto.

3

Tudi jaz se pridružujem obema.
Veliko bolj pametno bi bilo del ponucati za parkirišče, ki je še vedno lahko uporabno za prireditve.
Samo kdo bo nas poslušal sad.
Glavno, da se župan in ostali hvalijo s prenovo kanalizacije in optiko, otroci se stiskajo v premajhnih vrtcih, ... kdo se pa še sekira za parkirišča.

Nazadnje urejal grunf (20.08.2009 14:17)

4

Sramota za mesto, da ko se končno lotijo česa narediti, da gledajo le na kulturo - verjemite, zelo malo kulture je v meni, ko vsak dan iščem parkirni prostor pred to ubogo pošto.

Drži. A Gubec bi se verjetno pod zemljo obrnil, če bi pod njem parkirala pločevina. Imam pa občutek, da Krško nima strategije kako s prometom. V Ljubljani parkirajo v Črnučah in Dolgem mostu, nato pa hop na trolo.

Čimprej do obvoznice, ki bo tranzit zapeljala mimo mesta, v Žadovinku pa parkirišča in izposojevališča koles. In kardiologi bodo takoj imeli manj dela.

Še par olimpijskih iger bomo dočakali...

5

Res je, trg je kulturni spomenik, a vseeno je okoli še vedno dovolj prostora, za vsaj nekaj parkirišč, saj nimam v mislih celega trga v pločevini. Pa na avt. postaji, itd. Res je, le kdo nas bo poslušal, župan ne hodi na pošto, se ne gužva v kolonah, itd. vseeno pa bi si lahko vzel za vzgled župana Brežic, kjer je parkirišč več kot dovolj...lepo in pohvalno.

6

[Drži. A Gubec bi se verjetno pod zemljo obrnil, če bi pod njem parkirala pločevina.

Vso spoštovanje do Gubca!!!
Nisem mislila, da bi pod njim naredili parkirišče, samo, da bi lepo spelali in povečali parkirišče na pošti, če se že na veliko razbija korak stran. 10 parkirnih mest bi bilo dovolj.
Mislim, da  Gubca to  nebi motilo, glede na to, da ima pred nosom Klub in pa diskoteko smile:).

7

Barbara napisal:

[Drži. A Gubec bi se verjetno pod zemljo obrnil, če bi pod njem parkirala pločevina.

Vso spoštovanje do Gubca!!!
Nisem mislila, da bi pod njim naredili parkirišče, samo, da bi lepo spelali in povečali parkirišče na pošti, če se že na veliko razbija korak stran. 10 parkirnih mest bi bilo dovolj.
Mislim, da  Gubca to  nebi motilo, glede na to, da ima pred nosom Klub in pa diskoteko smile:).

to je pa tudi vse res! Morda pa ob kakšni drugi priložnosti. Do takrat pa bo edina rešitev motor, kolo ali pešhonda.

8

Moje mnenje pa je, da je na Vidmu dovolj parkirišč in zato povečevanje števila parkirišč ni potrebno. Kdor hoče priti na pošto, če že mora nujno iti z avtom, lahko parkira tudi kjerkoli drugje na Vidmu kjer so prazna parkirišča, in mu bo peš pot do pošte vzela minutko ali največ 5 minut. Lahko parkira npr. na nekdanji zelenici na Kolodvorski, ki so jo žal v celoti zasuli s peskom.

Pomislite, če bi se vsi v Ljubljani želeli s svojimi avtomobili pripeljati direktno pred pošto!

Vsekakor pa se strinjam z Blažem, ko omenja tudi druge načine prevozov kot so kolo in peš hoja.

9

Zelenica na Kolodvorski, ki je bila na sporen način spremenjena v parkirišče, večinoma sameva, le nekaj avtomobilov stanovalcev in zaposlenih v Vipapu. Med večjimi prireditvami v KDK ko je cel Videm zaparkiran, ko so vsi pločniki polni pločevine, je tu vedno več deset prostih mest. Ob sobotni tržnici, do katere je samo prbl 70 m in se duši v pločevini, je tu vedno dovolj prostih mest. Vrli rekreativci in plesalci, ki uporabljajo telovadnico OŠ Mihajla Rostoharja ne zmorejo tistih 15 čez cesto, kjer je vedno prazno parkirišče od bivšega Laboda in brez slabe vesti zaparkirajo pločnik, da je nemogoče mimo. Podobni "modeli" so avto-verniki ob nedeljskih mašah, ki se požvižgajo, da gredo nekateri tudi peš k maši in zaparkirajo vse možne pločnike v okolici cerkve in še pot proti Polšci.
Dejstvo je da bi nekateri Krčani tudi na WC šli z avtomobilom, če bi vrata bila dovolj široka, otroke bi zapeljali direktno v učilnico, če bi se dalo.
Gospa, ki pravi, kako težko gre po službi po stopnicah do avtomobila, pa naj si zamisli, kako telovadijo težko pokretni pešci med parkiranimi vozili na pločnikih, klančinah, prehodih....
Čez nekaj dni na prvi šolski dan, pa bodo zopet pomembneži paradirali ob prehodih za pešce in se nastavljali fotografom. Ampak to je že druga zgodba....

Nazadnje urejal users (24.08.2009 09:11)

10

Users kapa dol za to kar si napisu wink wink wink wink

11

Dejstvo je da bi nekateri Krčani tudi na WC šli z avtomobilom, če bi vrata bila dovolj široka, otroke bi zapeljali direktno v učilnico, če bi se dalo.

drži!

12

huda napisal:

drži!

Hmmmm ... si mi dal misliti in se strinjam.

13

Nisem napisala, da grem težko po stopnicah,.....
Temo, sem začela zato, ker se korak stran razbija, da bo nastala zelenica,......
Mislim, da me lahko razumejo samo posamezniki, ki so vsak delovnik ob  8, 15, 16 uri  na  pošti. Če bi šla samo enkrat na teden, mesec na pošto mi nebi bilo noben problem parkirati malo stran od pošte.
Vse pešce spoštujem in nikoli ne parkiram na pločnikih,..... tako, da se mi ni potrebno zamisliti glede tega, ....
Pač sem napisala svoje mnenje  glede ureditve trga Matije Gubca!

14

Mislim, da me lahko razumejo samo posamezniki, ki so vsak delovnik ob  8, 15, 16 uri  na  pošti. Če bi šla samo enkrat na teden, mesec na pošto mi nebi bilo noben problem parkirati malo stran od pošte.

Že že. Primer iz Brežic. V okolici občinske stavbe ni bilo parkirnega prostora (10:00), na spodnjih parkiriščih (pod mostom) je bilo prostora dovolj. Si upam trditi, da število korakov skoraj identično Kolodvorska-Pošta (v KK).

Verjetno pa je tudi res, da npr. 5 parkirnih prostorov pred pošto situacije verjetno ne bi spremenilo. Kvečjemu še več ljudi bi parkiralo (na že tako zasedenih mestih). Ugibam....

15

Jaz pa mislim, da je dobrodošlo vse kar se naredi na novo in za lepši izgled mesta.Menim tudi, da bi bilo tudi kaj bolj potrebno, vendr s tem ne mislim parkirišč, ampak npr.pločniki, prehodi za pešce, kolesarske steze, vrtci...

L.p.

16

Ja ja, dejmo kr parkinge not v banki pa v pošti pa v zavarovalnci narest, najbolš da kr v predalih pisarniskih miz roll:rolleyes::rolleyes:
hvala bogu da urejajo javne površine tud na tak način da polepšajo mesto... navsezadnje je parkingov res dovolj, samo eni ljudje so prevec fini da bi 100 metrov prehodili peš. Ali pa ce nardimo parkirišča čez cel trg, pa jih ponosno kažemo obiskovalcem našega mesta... največja znamenitost, parking !!!!! woohoo:rolleyes::rolleyes:

17

Zanimivo razmišljanje Jasmine!

18

A je tema o prometni ureditvi, ali o trgu?

Po mojem mnenju, je obnova trga nekako takšna. Načrt je naredil nekdo, ki sploh tam ne živi, o projektu so se odločal stari svetniki, ker od mladih glas ne šteje, ker niso iz jla, menda... (sam to res, kdor spremlja, ve kakšne so seje) Pa gremo v načrt. Stare stavbe v krškem so kulturna dediščina, kot recimo bonova stara hiša, mura, nove hiše pa so take montažne, varijanta starega upokojenskega doma, no, tak zgledajo po parih letih. Kako je možno in ali tes hočemo takih montažnih stvari v krškem, ki bodo čez pet let k smeti? A mora bit res vse na trgu postavljeno v enem dnevu? Plehnata streha za senco, več kot 10 koritov, za različne stvari, seveda pravokotnih, estetsko zamaknjeno, od pločnika proti trgu? 5x jarek obrnjen kontra smetnjaka, ki se bo uporabljal za? Trg je kraj, kjer se povezujejo vse ceste nekega mesta, glavna točka, zbirališče. Kaj imamo pa mi? Če greš v šolo, greš čez banko, Na drugo stran je parkirišče in bloki, pa pravzaprav slepa ulica, drugih smeri pa ni. Kdo se spomne dzmp- jevih koncertu na trgu? Zakaj jih ne sme bit? Ker uničujejo ploščice, isto k skejtrji. Za nov let je pa vse dovoljen, bekica s štikli ne bo obdrajsala nč!

To, je dame in gospodje kulturni šok. Med tri zgodovinske stavbe je postavljen največji montažni park v Sloveniji. Pred kakim mesecem mi je gospod iz primorske, arhitekt hotela banke in kulturca razlagal, kako mu je blo hudo za dvema senikoma, ki sta tu stala, da je cel mesec zbiral pogum, da jih da podreti, a naša občina do gospodove zapuščine nam, ni tuhtala niti sekunde.

Raj bi star upokojenski rešval, preden pade kerem na glavo. Leži le 150 metrov od glavnega, sodobnega trga.

19

Barbara napisal:

Pozdravljeni!
Vse lepo in prav, da se obnovi trg Matije Gubca. Moje mnenje je, da nujno potrebujemo PARKIRNA MESTA  (pošta, LJ Banka, ...)  in NE  počivališče z  zelenico in prostor za prireditve (če so te dobre, udeležencev ne moti, če so na parkirišču).
Smo posamezniki, ki nas ni malo, kateri se vsak delovni dan gužvamo na minimalnem parkirišču pred pošto.  Vem, da je veliko parkrišče nad banko, vendar je veliko, veliko stopnic , ki so za nas, ki komaj čakajo da pridemo po službi domov na kosilo,.... lahko velik napor,....
lp

20

Andreja napisal:
Barbara napisal:

Pozdravljeni!
lp

Parkirna mesta so tako kot je Barbara povedala, nad NLB. Kaj bi šele bilo če bi živela v 4. nadstropju bloka, ki ne bi imela dvigala....sploh ne bi hodila v službo???? Ker bi bil to napor????

21

Aleš Suša napisal:

Moje mnenje pa je, da je na Vidmu dovolj parkirišč in zato povečevanje števila parkirišč ni potrebno. Kdor hoče priti na pošto, če že mora nujno iti z avtom, lahko parkira tudi kjerkoli drugje na Vidmu kjer so prazna parkirišča, in mu bo peš pot do pošte vzela minutko ali največ 5 minut. Lahko parkira npr. na nekdanji zelenici na Kolodvorski, ki so jo žal v celoti zasuli s peskom.

Pomislite, če bi se vsi v Ljubljani želeli s svojimi avtomobili pripeljati direktno pred pošto!

Vsekakor pa se strinjam z Blažem, ko omenja tudi druge načine prevozov kot so kolo in peš hoja.

Se strinjam! Dovolj je parkirnih mest na Vidmu in ni potrebno da se vsepovsod pripelješ pred vrata!!! Par metrov peš hoje, ne bo nobenga pobralo....

22

Andreja napisal:
Aleš Suša napisal:

Se strinjam! Dovolj je parkirnih mest na Vidmu in ni potrebno da se vsepovsod pripelješ pred vrata!!! Par metrov peš hoje, ne bo nobenga pobralo....

bolj kot parkirna mesta so zaskrbljujočie.. mam feeling, da se Zeleni krog s vsakomesečnimi čistilnimi akcijami bojuje z mlini na veter. Pa ne samo na Vidmu.. Ko se naslednjič peljete od mosta (vsaj) do šopinga, poglejte levo / desno... Povsod, povsod sama nesnaga, koši pri SŠ polni..

Ne bi rad se špilal polcaja, a trezn razmišljam.. Srednješolcem predlagam nov predmet - Kako postati družbeno odgovoren in med drugim poskrbeti tudi za čistočo.

Čakam....

23

ka pravte na avtobusna postajališča???

Pa sej človk ne more vrjet, da nit orng trga ne morjo zrihtat... PODN!!!

24

Tine zakaj: "Ko se naslednjič peljete proti šopingu" ? ko boste naslednjič šli PEŠ, boste še bolje videli. Iz avtomobila se ne vidi dobro. Če komu ni izpod časti, lahko tudi pobere kakšno smet in jo vrže v nove koše, ki jih je postavil Zeleni krog.
Tine, da ne boste preveč govorili, se raje pridružite pri akcijah. Več rok, več pobere in manj smeti.

25

10 dni se že vozim mimo nove "avtobusne postaje" , pa niti enkrat nism videl table z voznim redom.